Consell insular de menorca - Serveis generals, treball i innovació
facebookTwitter
LOGO
Menu
LOGO INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS  -  ACCÉS ENTITATS  -  Veure tots Veure tots
     


Calendari de cursos 

“Un blog professional serveix per fer visible el nostre perfil professional, la nostra marca personal”

Entrevista a Sónia Marquès Camps, docent del Pla +TIC Menorca
 

caption
 
Sónia Marquès Camps

Periodista especialitzada en Comunicació i directora de 'el Emotional magazine'.
Sónia Marquès imparteix el curs 'Projecció professional a través de la creació d'un blog'  


Què és la marca personal i com es pot treballar?
‘Marca personal’ és un terme divulgat a finals dels anys 90 per Tomas Peters, com a sinònim de prestigi professional. Tot allò que no es veu, o que no es comunica, és invisible. No basta treballar bé, també ho hem de comunicar bé. Jo vaig més enllà dient: si treballes bé, comunica-ho bé!

Per a què serveix tenir un blog professional?
Un blog professional serveix per fer visible el nostre perfil professional, la nostra marca personal. Explicar al 2.0, al món virtual, que cada vegada té més pes en el món laboral, qui som, què fem, quina és la nostra especialitat, què ens diferencia dins el nostre sector. És fer-se un nom, per dir-ho d’alguna manera, en el nostre àmbit de feina. El blog permet comunicar no només qui som professionalment sinó què fem; compartir-ho, per a potencials clients o altres professionals a qui pugui servir, i també trobar sinèrgies amb altra gent del nostre entorn.

En què consisteix el curs ‘Projecció professional a través de la creació d’un blog’? A qui li pot servir?
Al curs treballarem la marca personal de cada assistent, l’ajudarem a definir bé el seu perfil i a posar els ciments del seu blog perquè ho pugui comunicar de la millor manera possible.

El curs serveix a qualsevol professional que vulgui tenir presència a Internet i millorar el seu prestigi professional comunicant què fa, per poder situar-se bé dins el seu àmbit. Per un professional de l’illa, a més, permet trencar les barreres geogràfiques que ens limiten, i comunicar més enllà del nostre entorn físic de feina la nostra experiència professional, les nostres idees, projectes, articles o treballs. Comunicar és compartir. I el món 2.0 ens ho posa bastant fàcil. No hem de perdre de vista que tenir un blog a través d’una plataforma gratuïta, com ara Wordpress (que és l’eina que farem servir al curs), que és relativament fàcil d’emprar, està a l’abast de tothom que tingui ganes d’explicar qui és o què fa, professionalment parlant.

El curs oferirà suport inicial aquests professionals de l’illa perquè trenquin aquesta mena de por a la tecnología, que no ens permet moltes vegades donar el salt de comunicar al 2.0 qui som, la nostra experiència laboral, la manera de veure el nostre sector o com treballem. I perquè, després, amb autonomia, un cop l’alumne entengui com funciona, pugui anar relatant sol al seu blog la seva pròpia comunicació. Comunicar, en definitiva, l’evolució del seu perfil professional. Crec que és una manera bona de reinventar-se i d’anar esculpint, a força de comunicar-ho, el nostre futur professional. 


 


 
Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
Consell insular de menorca - Serveis generals, treball i innovació