Consell insular de menorca - Serveis generals, treball i innovació
facebookTwitter
LOGO
Menu
LOGO INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS  -  ACCÉS ENTITATS  -  Veure tots Veure tots
     


Calendari de cursos 

Pla +TIC per fomentar l’ús de les TIC a les empreses de Menorca

El Pla +TIC Menorca és un conjunt d’accions de formació, sensibilització i divulgació per fomentar l’ús de les TIC en les empreses de Menorca, amb l’objectiu de millorar la capacitació empresarial, desenvolupar la gestió i l'ús de l'administració electrònica, potenciar l'accessibilitat de les petites empreses a les noves tecnologies i fomentar la innovació en el teixit empresarial de la nostra illa, com a via per millorar la seva productivitat i competitivitat.

Aquest programa es va impulsar des del Departament de Serveis Generals, Treball i Innovació del Consell Insular de Menorca a principis de 2014, partint del projecte anomenat “Foment de la formació en TIC”, amb un pressupost de 60.175€, per al qual es va obtenir un ajut de l’Associació Leader Illa de Menorca, corresponent al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

La presentació del programa va tenir lloc a la seu del CIM de Maó el dia 14 de març de 2014, juntament amb una conferència de Jimmy Pons sobre innovació empresarial, TIC i xarxes socials.

L’origen del projecte se situa en els diferents indicadors diagnòstics recollits en diversos estudis elaborats en els darrers anys, que conclouen que les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears fan una aplicació molt limitada de les TIC al seu negoci, en especial les micropimes, que dediquen molt poca atenció a la seva formació i que requereixen d’un acompanyament personalitzat per implementar l’ús de les TIC. Per tal de pal·liar aquestes mancances, el Pla +TIC es compon de dues vessants: formació i assessorament.

Així, d’una banda es programen xerrades i cursos en diversos formats i ubicacions, que tracten tots els aspectes relacionats amb el desenvolupament de les activitats empresarials: eines de gestió, tràmits en línia amb l’Administració, utilitats de productivitat, estratègies i eines de màrqueting i comunicació, creació de pàgines web, gestió de xarxes socials, introducció al comerç electrònic, etc. I per altra banda, s’ofereix un assessorament adreçat a petites empreses i comerços que comptin amb un baix nivell de coneixement i ús de les TIC.

Al projecte inicial s’hi va sumar la col·laboració i coordinació amb la Fundació Bit, organisme dependent del Govern balear que té entre els seus objectius el foment del desenvolupament tecnològic i la innovació en la societat, per tal d’incloure en l’oferta de formació del CIM una sèrie de píndoles formatives, en format de xerrades obertes al públic, sobre diversos temes d’aplicació pràctica d’eines TIC a l’empresa. En aquest sentit, el CIM compta amb el recurs de la borsa d’empreses i professionals que treballen en l’aplicació de les TIC a Menorca, que gestiona la Fundació Bit.

Aquestes píndoles adopten el nom de “Dilluns TIC” i es duen a terme cada dilluns a les 19h, de manera alternativa a Ciutadella i a Maó. Algunes d’aquestes píndoles serveixen com a sessió introductòria als cursos que el CIM programa posteriorment, per tal que el públic pugui iniciar-se en el tema i decidir-se a inscriure’s al curs. En aquests casos, el mateix professional docent del curs és qui imparteix la píndola.

Podeu consultar la relació de píndoles programades a l'apartat "Dilluns TIC" d'aquesta mateixa pàgina web.

A més de la col·laboració amb la Fundació Bit, el CIM compta amb el suport de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca (PIME), la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i l'Associació Joves Empresaris per tal de conèixer les necessitats empresarials a l’hora de programar les actuacions de formació.

A més de les píndoles “Dilluns TIC”, el CIM programa cursos presencials de curta durada (generalment d'entre 9 i 18h), pensats per a diferents nivells d’usuaris i que tracten una diversitat d’aspectes relacionats amb l’activitat empresarial. Aquests cursos són de tipus pràctic i es duen a terme en aules equipades amb ordinadors i connexió a internet, per tal que els alumnes apliquin de manera directa els conceptes que es vagin introduint en la formació.

Així, els cursos presencials tenen l’objectiu que les persones assistents treballin de manera real l’eina del curs, per exemple, configurant i enviant la seva pròpia campanya de màrqueting per correu electrònic amb MailChimp, creant la pàgina de la seva empresa a Facebook o la pàgina web amb Wordpress, entre altres. Per tant, els cursos s’adrecen de manera prioritària a les petites empreses, microempreses i autònoms de Menorca, amb la finalitat que adquireixin coneixements i els apliquin directament al seu negoci.

Podeu consultar la relació de cursos programats a l'apartat "Cursos presencials" d'aquesta mateixa pàgina web.

Como a novetat, des de principis de 2015, es va posar en marxa l'opció de formació online, a través de la plataforma específica http://mesticmenorca.witcamp.com/, des de la qual es pot accedir a videocursos de diverses temàtiques.

A l'apartat "Inscripció als cursos" trobareu la informació per sol·licitar la inscripció a qualsevol dels cursos, tant presencials com online.

 
 
Documents i enllaços relacionats
 
Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
Consell insular de menorca - Serveis generals, treball i innovació