Consell insular de menorca - Serveis generals, treball i innovació
facebookTwitter
LOGO
Menu
LOGO INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS  -  ACCÉS ENTITATS  -  Veure tots Veure tots
     


Calendari de cursos 

El blog com a eina per definir-nos i projectar-nos professionalment

(Article de Sónia Marquès Camps, publicat al Diari Menorca de dia 22/09/2014)

No em puc imaginar tenir una idea o un pensament vinculat amb el meu àmbit professional i no exposar-lo, compartir-lo... Poder comunicar-ho! I no crec que sigui només per deformació professional, donat que em dedico al món de la comunicació.

Invertir temps en comunicar a Internet el que fem ens permet relacionar-nos amb altres professionals, per compartir coneixement, punts de vista o formes d’entendre la feina. O, simplement, per complementar-nos; establint sinèrgies de tot tipus. I on no hi ha distància, quelcom molt important, crec, per trencar les barreres físiques que ens marca la nostra illa.

Si no tingués aquest món 2.0 per expressar-me, inventar-me (i reinventar-me) o aportar quelcom al meu entorn de feina, crec que m’ofegaria, professionalment parlant. Però és clar, jo em dedico al món la comunicació.

Però, ¿quants professionals hi ha a Menorca amb una trajectòria destacada, bones idees, coneixement o projectes en el seu àmbit, i no s’atreveixen a fer aquest salt de comunicar-ho?

Avui en dia és ben fàcil posar en marxa un blog que ens defineixi i ens permeti diferenciar-nos i donar visibilitat a la nostra marca. I començar a experimentar a partir d’aquí la satisfacció de compartir el que fem i qui som com a professionals, en qualsevol àrea.

La comunicació professional, escriure els nostres projectes, està a l’abast de tothom amb un mínim d’habilitats en comunicació o d’escriptura. Trencar la barrera de la por a la tecnologia, tenint avui en dia unes eines tan fàcils, com la possibilitat de crear un blog (en Wordpress o des de qualsevol altra plataforma gratuïta) i gestionar-lo sense massa dificultat, permet tenir autonomia professional en comunicació.

Penso, precisament, que una de les noves funcions de les persones que treballem en el món de la comunicació és oferir un mínim de suport inicial als professionals que vulguin estar actius a Internet, i que això els porti cap a aquesta autonomia en la gestió de la seva marca i projecció 2.0. Perquè crec que aquesta autonomia en comunicació professional val molt la pena.

Primer de tot, perquè, normalment, no hi ha ningú millor que el propi professional per explicar el seu camp, donat que és un mateix qui té el coneixement, l’especialització, i és qui més pot aportar originalitat en una determinada àrea. Molt més, normalment, que si ens busquem portaveus o intermediaris.

Després, perquè ser autònoms en aquest terreny i saber gestionar la nostra pròpia comunicació, o la nostra pròpia eina de comunicació, com ara un blog, ens permet definir-nos i explicar el que som a la velocitat del que anem fent. I crec que a tots, ara, ens toca reinventar-nos professionalment, cada dia... Poder escriure-ho o descriure-ho al mateix temps que avancen els nostres projectes, ens permet tenir actualitzat el nostre perfil a Internet i destacar-nos.  

Ser autònoms, en definitiva, en la gestió d’aquesta comunicació... per crear noves entrades o posts, canviar l’estructura del blog que ens defineix o saber actualitzar el propi perfil professional, que és quelcom en constant transformació i evolució.
I experimentar, com deia, la satisfacció personal o professional que genera reinventar-se en el món 2.0, construint el propi perfil; esculpint-lo periòdicament, comunicant idees, projectes, articles, treballs... És tenir llibertat absoluta per definir-nos i projectar-nos com a professionals, i gaudir comunicant-ho!

Vaig llegir un dia a l’Alejandro Jodorowsky: «Ya somos lo que queremos ser». I si tenim tan clar qui som i on volem arribar professionalment, que bé poder escriure-ho, definir-ho, perseguir-ho... i arribar-hi a través de la nostra narració en el 2.0!
El curs 'Projecció professional a través de la creació d’un blog' neix amb aquest objectiu de donar suport inicial als professionals de qualsevol àmbit que vulguin estar actius en comunicació a Internet, perquè treballin la seva marca i comencin a experimentar per ells mateixos l’eina del blog i l’autonomia a l’hora de descriure els seus projectes o la seva trajectòria.

[Sónia Marquès Camps impartirà el curs 'Projecció professional a través de la creació d'un blog', corresponent al Pla +TIC del Consell Insular de Menorca, co-finançat pel Programa LEADER 2007-2013]

 
Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
Consell insular de menorca - Serveis generals, treball i innovació