Consell insular de menorca - Serveis generals, treball i innovació
facebookTwitter
LOGO
Menu
LOGO INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS  -  ACCÉS ENTITATS  -  Veure tots Veure tots
     


Calendari de cursos 

“Amb les eines i els coneixements adequats qualsevol persona pot cobrir les necessitats gràfiques de la seva empresa”

Entrevista a Aigu Sainz, docent del Pla +TIC Menorca
 

caption
 Foto Aigu Sainz
Aigu Sainz

Disseny, idees i publicitat
Aigu Sainz imparteix el curs 'Comunicació gràfica per al teu negoci'  Què és la comunicació gràfica d'una empresa? Per què és important?
La imatge d'una empresa és el que primer es veu d'ella, és la seva façana. El com funciona, el producte que ofereix, és essencial, però li serà molt difícil arribar al seu públic objectiu si no es presenta d'una manera atractiva. En allò bàsic, quan ens referim a comunicació gràfica probablement ens estem referint a tots els elements visuals en els quals es treballa la imatge de marca: logotip, targetes, cartells, posts en xarxes socials, etc.

Podem elaborar nosaltres mateixos els dissenys?
Açò és el que tracta de defensar aquest curs. Amb les eines i els coneixements adequats qualsevol persona pot cobrir les necessitats gràfiques de la seva empresa. Per descomptat cal tenir el temps i les ganes per adquirir aquests coneixements i posar-los en pràctica. D'altra banda, encara que encarreguem a un professional tot aquest treball, convé tenir certes nocions sobre disseny per saber el que està passant i no cometre errors quan el nostre dissenyador no sigui davant.

Què s'ha de tenir en compte a l'hora de dissenyar un cartell o una targeta?
El primer i l'essencial a l'hora de posar-se en el paper de dissenyador és pensar. Pensar en quines són les necessitats que hem de cobrir, què es necessita, i després pensar de quina manera podem cobrir aquestes necessitats. Un cartell pot ser totalment espectacular a nivell tècnic, però si falla a nivell conceptual no servirà de res. Imaginau l'efecte d'una invitació a una festa infantil amb un fons negre i les lletres daurades; no funciona.

En què consisteix el curs?
El curs tractarà d'oferir eines bàsiques perquè puguem cobrir les necessitats gràfiques d'una petita (o mitjana) empresa o projecte. Ens centrarem principalment en l'ús de l'aplicació Canva per posar en pràctica els coneixements adquirits i de pas treballar en casos reals si és possible. Al final del curs la idea és poder entendre una mica millor com funciona el disseny gràfic i poder resoldre (a un nivell bàsic però satisfactori) les necessitats gràfiques que puguem tenir ara i en el futur.

 


 
Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
Consell insular de menorca - Serveis generals, treball i innovació