Consell insular de menorca - Serveis generals, treball i innovació
facebookTwitter
LOGO
Menu
LOGO INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS  -  ACCÉS ENTITATS  -  Veure tots Veure tots
     


Calendari de cursos



 

Imagina que tot el món és el teu mercat...

(Article de Jorge Morell i Xisca Morey, publicat al Diari Menorca de dia 05/11/2014)

Imagina que pots tenir obert el teu negoci les 24 hores del dia sense cap gran cost afegit, sense haver de posar més personal i podent publicitar la teva empresa arreu del món de forma gratuïta. Diries que no?

D'altra banda, mirem-ho des del punt de vista del comprador.

Imagina que pots comprar a una botiga que està sempre oberta, que pots veure els preus i les característiques dels seus productes en qualsevol moment o amb la qual pots contactar a qualsevol hora del dia.

Una vegada imaginat aquest món, encara et demanes si vendre per Internet té avantatges? Òbviament no és una obligació i potser no tots els negocis poden tenir una vessant electrònica. Però que per a molts s'ha de convertir en una prioritat i que com a mínim en un valor afegit, és indubtable.

Observa el teu voltant. Tu i els teus comprau per Internet? Allò que compren online, ho han deixat de comprar a les tendes properes? Si ja tens un comerç tradicional, els teus clients et comenten que compren per Internet, ho fan de forma més informada i fins i tot et fan servir com a provador d'allò que després adquiriran en línia? I el més important, has notat una pèrdua de clients? Per què podria ser?

Tu mateix tens les respostes. El teu entorn ha evolucionat en la forma de fer compres, especialment el més jove. Ara es demanda immediatesa, preus competitius sense renunciar a la qualitat, i tot accessible des d'aquests omnipresents ordinadors coneguts com telèfons intel·ligents que duim a les nostres butxaques. Està la teva empresa present en aquest nova forma de comerciar? Aleshores, a què esperes? Certament no és fàcil, però almenys s'ha d'analitzar el valor afegit que un esforç d'aquest tipus pot reportar. Que pot ser molt.

Posar en marxa una botiga virtual ja no està reservat als que tenen un gran pressupost o uns importants coneixements tècnics. Avui en dia l'accés a serveis com Magento, Shopify o Woo Commerce ha democratitzat moltíssim el fet de què qualsevol persona, amb grans coneixements tècnics o no i amb un pressupost molt ajustat, pugui posar en marxa la seva botiga digital en qüestió de dies o fins i tot hores.

No tots els negocis en línia tenen les mateixes necessitats funcionals, tècniques o organitzatives. Però sí és cert que tots poden fer ús de les quasi infinites avantatges que la tecnologia i el mercat actual els hi proporciona a l'hora de posar en marxa una botiga digital mitjançant Internet. Amb independència d'allò que es vulgui vendre, hi haurà eines i serveis que ho permetran.

Per tant cal informar-se, assessorar-se i formar-se sobre les oportunitats i els recursos disponibles, com per exemple la Monografia “Un comerç electrònic a Balears. Com posar en marxa una botiga en línia” de l'Observatori Balear de la Societat de la Informació, i no fer-se enrere respecte a l'oportunitat de la venda en línia.

Al cicle de conferències e-Commerce: Pautes per començar a vendre en línia et donarem una introducció als aspectes d'organització, tecnològics, legals i de màrqueting que has de tenir en compte per vendre en línia.

T'hi esperam!

[Jorge Morell i Xisca Morey imparteixen les sessions formatives 'E-commerce. Pautes per començar a vendre online', corresponents al Pla +TIC del Consell Insular de Menorca, cofinançat pel Programa LEADER 2007-2013].

 
Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
Consell insular de menorca - Serveis generals, treball i innovació